Kris Theunis

Algemene kinesitherapie

Specialisaties:Kris

Zwangerschapsbegeleiding, postnatale reconditionering en bekkenbodemreëducatie, babymassage en -yoga

0475/58.45.61

kris@groepspraktijkcocon.com

Ik ben in 1996 afgestudeerd als master in de kinesitherapie aan de KULeuven en werkte daarna een specialisatiejaar af in de sportkinesitherapie en behaalde een diploma als manueel therapeute.

Na mijn afstuderen in 1997 kon ik onmiddellijk aan de slag in een multidisciplinair gezondheidscentrum in Genk. Hier bouwde ik heel wat expertise op in de algemene kinesitherapie zoals de behandeling van rug- en nekklachten, revalidatie na trauma of operatie, pre- en postnatale oefentherapie, ademhalingsoefeningen, … zowel individueel als in groepssessies. Het werken in team beschouw ik als een absolute meerwaarde om elke persoon in zijn totaliteit te aanschouwen.

In de loop van mijn carriere, en na het afronden van een opleiding zwangerschapsbegeleiding bij Lief Portael, werd meer en meer duidelijk dat mijn passie ligt in de wondere wereld van zwangerschap en geboorte. Vanuit mijn hollistische visie wil ik ervoor zorgen dat zwangere vrouwen/koppels hun zwangerschap op een positieve manier kunnen beleven door hen te informeren, handvaten aan te reiken om te kunnen omgaan met angst en onzekerheid, voorbereidende oefeningen aan te leren,… Kortom, dat ze goed voorbereid en vol vertrouwen de bevalling tegemoet kunnen treden en met de overtuiging dat iedere zwangere vrouw de kracht in zichzelf kan vinden voor deze wonderlijke gebeurtenis.

In de periode na de bevalling kan ik de nodige ondersteuning bieden tijdens het herstel, zowel na een vaginale bevalling als na keizersnede. Het is belangrijk om het lichaam weer in balans te brengen, o.a. door stabilisatieoefeningen en bekkenbodemspiertraining. Zo kan je als jonge mama in optimale conditie genieten van je baby en de nodige draagkracht vinden om deze nieuwe levensfase in te gaan.

Tijdens sessies babymassage en -yoga leer ik jou hoe je het intense contact met je baby kan stimuleren. Aanraking is immers, naast voeding en rust, één van de belangrijkste levensbehoeftes. De combinatie met yogabewegingen zorgt voor een krachtige stimulans van alle zintuigen en een gezonde ontwikkeling van de baby. Het kan een antwoord bieden op eventuele ongemakken zoals reflux, darmkrampen of verstopping, slaapproblemen,…

Blijven groeien, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak, is één van mijn levensmotto’s.

Momenteel volg ik een opleiding tot doula. Het woord doula komt uit het Grieks en betekent letterlijk ‘dienende vrouw’. Een doula kan het best omschreven worden als een zwangerschaps- en bevallingscoach. Het is een ervaren, omgeleide vrouw die meestal geen deel uitmaakt van het sociale netwerk van de ouders en die aanstaande ouders als aanvulling op de medische zorg, praktisch en emotioneel begeleidt en ondersteunt tijdens de zwangerschap en de bevalling (zie: https://doulasite.be)

Ook een opleiding tot zwangerschapsyogatherapeute staat in het voorjaar op het programma.

Je kan bij mij terecht voor:

–    Algemene kinesitherapie

–    Prenatale oefeningen en voorbereiding op de bevalling:

 • Ademhalings-,ontspannings- en visualisatieoefeningen
 • Houdings- en bewegingsadvies
 • Oefeningen om de balans in het bekken te optimaliseren
 • Bewustwording van bekkenbodemspieren (o.a. om urineverlies te beperken of vermijden)
 • Oefeningen en houdingen om weeën op te vangen
 • Perstechnieken
 • Partneroefeningen
 • Zwangerschapsmassage

Postnatale reconditionering:
(mag gestart worden 4 weken na een vaginale bevalling, 6 weken na een keizersnede)

 • Opbouw conditie
 • Stabilisatieoefeningen: rug-buik-billen
 • Versterking bekkenbodemspieren

– Babymassage en -yoga:

Met een voorschrift van een huisarts of gynaecoloog krijg je 9 sessies perinatale kinesitherapie terugbetaald.

Voor babymassage en -yoga is er geen terugbetaling van het ziekenfonds. Je betaalt 25 euro per sessie.

 

Start