Lisa Delvou

Algemene kinesitherapie voor volwassenen

SpecialisatiesLisa:
Musculoskeletale kinesitherapie: manuele kinesitherapie, oefentherapie, triggerpoint therapie, kinesiotaping

0479/63.65.36

lisa@groepspraktijkdecocon.com

Lisa Delvou studeerde in 2017 af als Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de Universiteit Antwerpen, met als specialisatie musculoskeletale kinesitherapie.

Tijdens haar jeugd was ze zelf een fervent sportster en kreeg ze regelmatig met blessures te kampen. Hierdoor werd de interesse voor het menselijk lichaam gewekt en was de keuze om kinesitherapie te studeren snel gemaakt. Nadat ze het sportief gedeelte uiteindelijk moest afsluiten door de vele blessures raakte ze geïntrigeerd door het feit dat er verschillende modaliteiten van de sportwereld gebruikt konden worden voor de werkende populatie.

Zo volgde ze tijdens haar studies een opleiding kinesiotaping en probeerde hier zoveel mogelijk praktijkervaring in op te doen – binnen en buiten de sport – waardoor ze hier al heel wat expertise rond heeft opgebouwd. Door haar ervaring als atletiektrainster en kennis in de oefentherapie is ze ervan overtuigd dat actief revalideren helpt. Dit liefst volledig afgestemd op elke individuele persoon, om zo de problemen tijdens de therapie samen uit te diepen, aan te pakken en de oplossingen te automatiseren naar het dagelijks leven. De combinatie manuele therapie en oefentherapie geeft het perfecte evenwicht tot herstel.

Eén van de belangrijkste aspecten in het revalidatieproces die Lisa zelf als patiënte en als kinesitherapeute heeft ervaren, is dat als een team revalideren helpt.

Eerst en vooral het team gevormd tussen de therapeut en de patiënt. Het delen van informatie voor en na elke sessie is van essentiële waarde om doelgericht te kunnen revalideren, de patiënt weet wat hij of zij voelt.

Verder is het team van (para)medische zorgverleners rond de patiënt van groot belang. In deze multidisciplinaire groepspraktijk heeft communicatie de hoogste prioriteit alsook het samenwerken met de betrokken artsen.

Levenslang leren is zeker iets wat haar kenmerkt, verschillende opleidingen zijn nog lopende en gepland om aan de diversiteit van elke persoon te kunnen beantwoorden. Volgens Brian Mulligan, waar ze een workshop van bijwoonde, ‘zijn de beste kinesitherapeuten diegene die steeds willen bijleren’.

Je kunt bij Lisa terecht voor:

Algemene kinesitherapie

 • Spierscheuren/-verrekkingen, enkeldistorsie, tennis-/golferselleboog, nek en rugklachten, etc.

Manuele therapie

 • Mobilisaties, specifieke stretchtechnieken, triggerpoint therapie, etc.

Medische trainingstherapie

 • Uithouding, kracht, coördinatie, mobiliteit, stabilisatietraining, houdingsveranderingen, etc.

Taping/kinesiotaping

Bijkomende opleidingen

Voltooid

 • Taping Concepts: Kinesiotaping, Brasschaat 2015
 • Redcord: Initiatielessen, Wilrijk 2017
 • Mulligan Concept: Manual Therapy Workshop Brian Mulligan, Utrecht 2015
 • Schoudernetwerk Vlaanderen: Lanceringsevent, Wilrijk 2017

Geregistreerd

 • Dry Needling: Basiscursus, Gent (Driedaagse cursus ingeschreven April 2018)
 • Osteopathie: Part-time opleiding, FICO Antwerpen (5 jarige opleiding ingeschreven Oktober 2018)

   

  Start