Angst & paniek

Hartkloppingen, warm en koud krijgen, rillen en/of beven, licht in het hoofd worden, een benauwd gevoel krijgen, het gevoel/de gedachte hebben dood te gaan… Herken je één of meerdere van bovenstaande symptomen? Misschien spelen er wel angsten of paniekgevoelens in je dagelijkse leven. Heb je vragen over (specifieke of algemene) angstgevoelens of paniekervaringen? Leer bij ons technieken en inzichten die je kunnen helpen de angst uit te dagen en te verminderen.

Gemoed & depressie

Heb je het gevoel minder plezier te ervaren dan vroeger? Voelt het leven zwaarder dan zou moeten? Kan je moeilijk negatieve gedachten negeren? Heb je weinig zin om dingen te ondernemen? Deze symptomen zouden kunnen wijzen op een verminderd gemoed. Wil je terug leren focussen op het positieve en handvaten krijgen om je leven weer als fijner te ervaren? Kom eens kijken naar jezelf en zoek samen met ons naar een manier om je sterker te voelen.

Stress & burn out

Gaat het leven met een rotvaart ervandoor en ervaar je dat je het tempo niet aankan? Heb je duizend-en-één dingen op je to-do lijstje, maar geraak je er nooit aan om ze uit te voeren? Slaap je slechter, pieker je meer dan vroeger? Kom je nog moeilijk tot rust? Stress is één van de grootste uitdagingen van onze tijd en er goed mee omgaan is geen aangeboren talent. Het is een vaardigheid die je bij ons onder de knie kan krijgen, door middel van concrete handvaten en inzichten, op jouw maat!

Zelfbeeld & onzekerheid

Vind je je eigen geluk minder belangrijk dan dat van anderen? Denk je soms wel eens: “ben ik wel goed genoeg?” Twijfel je aan jezelf? Is het oordeel van andere mensen over je soms de motivatie dingen te doen die je zelf niet wilt? Zelfvertrouwen hebben en onderhouden is niet vanzelfsprekend. Het is soms bewust keuzes maken en grenzen leren stellen, zowel naar jezelf als naar anderen. Het valt te leren en vraagt om constant onderhoud. Durf jij aan jezelf te werken en je sterker te voelen in contact met anderen, op het werk…?

Persoonlijkheidsvragen

Of het nu bij jezelf is, je partner, een ouder, een collega of een vriendin. Iedereen vraagt zich wel eens af of hij/zij niet overdrijft in bepaalde vragen en of bepaalde reacties wel ‘juist’ zijn. Het is zelden makkelijk om een objectieve blik te werpen op een persoonlijkheid, laat staan om in te schatten hoe je het best reageert. Leer om persoonlijkheid beter te vatten en krijg handvaten om er op een gezondere manier mee om te gaan. Of je nu hulp zoekt voor je eigen persoonlijkheid of voor de omgang met die van anderen, weet dat er concrete antwoorden zijn en duidelijke handvaten die jou kunnen sterken in de omgang. Voorbeelden van persoonlijkheden zijn narcistisch, borderline, afhankelijk, theatraal, antisociaal…

Rouw & verlies

Iemand of iets verliezen is nooit makkelijk, of het nu een persoon, dier, job of onze gezondheid is. Het heeft altijd tijd nodig. Maar soms blijven we vastzitten in ons verdriet. In onze kwaadheid. We laten het verlorene niet los, waardoor het juist alles in ons leven beïnvloedt. Het kan ons beperken om nog plezier te voelen, om nog zin te hebben in de toekomst of om in het hier en nu het mooie te ervaren. Ontdek samen met een psycholoog dat je ook weer dingen mag doen voor jezelf, de focus afwisselend mag leggen bij je rouwproces en de toekomst. Rouwen is een activiteit, geen vanzelfsprekendheid. Leer hoe jij, in alle liefde, jouw rouwproces in handen kan nemen.

Verslaving

Heb je het gevoel dat je soms moeilijk grenzen aan jezelf kan stellen? Je hebt iets (sigaretten, marihuana, alcohol, drugs, gokken of porno) nodig om met moeilijke situaties om te gaan? Je bent steeds kwaad en teleurgesteld in jezelf dat je weer de controle bent verloren? Het maakt je relaties kapot en je verliest het vertrouwen van je partner, familie en vrienden. Het is nooit echt je doel om je verslaving op te zoeken, maar het blijkt je steeds te vinden. Als jij het beu bent om afhankelijk te zijn van wat jou langzaamaan kapot maakt, kan je bij ons handvaten vinden om weer gezonde copingsmechanismen te vinden. Je kan jezelf beter leren kennen en weer vertrouwen in jezelf te krijgen om deze verslaving het hoofd bieden. Jij zet de eerste stap en ons team staat jou bij met de volgende.

Eetgewoonten

Is eten niet gewoon meer lekker? Is het gaandeweg iets anders gaan betekenen? Liefde? Controle? Angst? Als eten van functie verandert en het wel of niet eten controle of controleverlies begint te betekenen, zorgt dit voor verschillende veranderingen. Het zelfbeeld wordt afhankelijk van eten, evenals het gemoed. De focus ligt niet meer op genieten, maar op het controleren van de hoeveelheid en soort eten, evenals het moment van eten. Herken jij jezelf in een ongezonde relatie met eten, hetzij te veel, te weinig of anders? Er zijn manieren om op een gezonde manier weer naar eten te kijken en ermee om te gaan. Je kan dit bereiken met concrete tips en inzichten in je jezelf. Ons team staat voor je klaar!

Intimiteit & seksualiteit

Seksualiteit kan een diepere laag in de relatie brengen. Maar het ontdekken van je eigen seksualiteit, laat staan het afstemmen op een andere persoon is niet vanzelfsprekend. Wat als seks moeilijk is door een zorg of een probleem? Wat als er pijn, schaamte, schuld, of iets anders tussen jou en je partner komt te staan? Of een verschil in zin duidelijker merkbaar wordt? Sommige seksuele problemen ontstaan traag tijdens de relatie, anderen zijn van in het begin al merkbaar. Maar elke belemmering van de seksuele beleving kan als negatief ervaren worden. Bij een ervaren seksuoloog kan er open gesproken worden over seksualiteit en kunnen er concrete stappen genomen worden om seksualiteit weer positief te beleven, of dit nu individueel of binnen een relatie is. Durf in alle veiligheid en vertrouwen te praten over dit gevoelige thema en krijg er weer vat op!

Verbinding & communicatie

Een relatie krijgen is makkelijk, een relatie onderhouden is het moeilijke deel. Dat wordt zo wel eens gezegd. Het blijven verbinden met je partner gebeurt niet vanzelfsprekend. Twee mensen, twee meningen, en zonder het juiste begrip, durft een relatie wel eens lijden onder het gebrek aan verbinding. Emotionele taal valt weg en enkel praktische taal blijft nog over. Zijn er momenten waarop je niet weet hoe iets over te brengen bij je partner? Weet dat er technieken zijn die helpend zijn om de communicatie terug open te leggen, om ook weer emotionele taal bij je partner te gebruiken. Wil(len) jij (en je partner) opnieuw aandacht hebben voor elkaar en praktische tips gebruiken om de communicatie te verbeteren? Maak dan zeker een afspraak!

Tarieven

  • Individueel gesprek (60 min): 65 euro
  • Eerstelijns psychologische hulp: 11 euro/sessie (4 euro/sessie bij verhoogde tegemoetkoming)

Een gemaakte afspraak dient minimaal één werkdag (24u) van te voren te worden geannuleerd. Indien de afspraak te laat wordt geannuleerd, zal de afgesproken sessie aangerekend worden. De reden hiervan is dat de tijd voor jou wordt gereserveerd en deze in rekening wordt gebracht.

Casper Coninckx

Klinisch psycholoog
Eerstelijnspsychologische zorg (geconventioneerd)

Over Casper

Meer info?

Een vraag of wens je meer informatie?
Contacteer ons.